Seneste IPMA-certificerede kandidater

//af

Én-to gange om året offentliggøres alle kandidater, som har gennemført en IPMA certificering – såfremt de ønsker det.

Vi har dedikeret en side på ipma.dk til dette og i samme ombæring kan du læse vores artikel fra DPL magasinet i 2023 om IPMA certificeringen og den proces kandidaterne gennemgår for at opnå det internationalt anerkendte IPMA certifikat.

SE DE SENESTE IPMA-CERTIFICEREDE KANDIDATER 2023/2024 

IPMA – international certificering med helt særligt fokus

Uddrag af artikel udgivet i DPL-Magasinet, september 2023

En IPMA-certificering af ledere af projekter, initiativer, programmer og porteføljer adskiller sig fra andre certificeringer ved at være en metodeuafhængig certificering, der tester udviste kompetencer og evnen til refleksion, som et bærende element.

IPMA er en international organisation med mere end 70 medlemslande. I Danmark er Dansk Projektledelse medlemsorganisation og alle IPMA-certificeringer i Danmark gennemføres af
Dansk Projektledelse.

Det særlige ved en IPMA-certificering

Allan Krüger-Jensen er certificeringsleder i IPMA Danmark og fortæller at certificeringen foregår på fire forskellige niveauer. Vi kan derfor certificere alle lige fra de helt nye projektledere og op til de meget erfarne projektdirektører. Certificeringsprocessen varierer på de enkelte certificeringsniveauer, men i grundlæggende træk forløber certificeringen således:

Man tildeles to assessorer, som begge er certificeret mindst på det niveau som kandidaten søger at blive certificeret på. De vurderer bl.a. erfaring og kompleksiteten af de projekter kandidaten har arbejdet med, samt at kandidaten lever op til de kompetencekrav, der er gældende for det pågældende certificeringsniveau.

Reflektion er et bærende element og derfor starter kandidaterne med at udarbejde et CV og en selvvurdering af de 28 kompetencer der er beskrevet i bogen ”Kompetencer i Projektledelse”.
Assessorerne får også input fra to referencepersoner, som kandidaten selv vælger – gerne fra to forskellige roller – f.eks. et styregruppemedlem, en kunderepræsentant, et team-medlem eller
en linjeleder.

Kandidaterne skal bestå en skriftlig eksamen, som har en varighed af tre timer. På niveau C skal kandidaten deltage i en workshop, hvor man sammen med andre certificeringskandidater skal løse en konkret planlægningsopgave, hvor man indtager skiftevis rollen som projektleder og projektdeltager. Under workshoppen overvåges gruppen af de to assessorer. Dagen efter workshoppen har kandidaten et individuelt interview med sine to assessorer og herefter gives feedback, hvis kandidaten ønsker det.

På niveau B og A erstattes workshoppen af en sparringsøvelse baseret på et igangværende projekt. Efter forberedelse møder kandidaten projektlederen af det konkrete projekt samt projektlederens chef, og kandidaten skal så lede et møde med dem.

Under mødet forventes kandidaten at give konstruktiv feedback til projektlederen, som efterfølgende kan bruge den til at justere sin ledelse af projektet. De to assessorer overvåger sparringsøvelsen. Ligesom på niveau C afsluttes med et individuelt interview.

Meget mere end bare et certifikat

Hvis du består, modtager du et internationalt anerkendt certifikat, men herudover er det specielt feedbacken, der gør IPMA-certificeringen til noget særligt, understreger
certificeringsleder Allan Krüger-Jensen. – Når du har gennemført certificeringen, har du et rimeligt præcist billede af hvor du befinder dig på en skala fra 0-10 på de 28 kompetencer vi tester. Det giver dig et optimalt udgangspunkt for at planlægge din egen videre udvikling som projektleder.

 

 

Charlotte Lynge