Nye spændende IPMA recertificeringsmuligheder

//af

Nye spændende  IPMA recertificeringsmuligheder

Forfatter Allan Krüger- Jensen, leder af IPMA-Certificeringen i Danmark

For alle certificeringsniveauer gælder, at IPMA-certifikaterne har en gyldighedsdato på 5 år. Herefter skal du så enten blive recertificeret på samme niveau som det oprindelige certifikat, eller du kan vælge at blive certificeret på et højere niveau.

Ved en recertificering skal du opdatere dit CV og din selvvurdering. Hvis du vælger at blive certificeret på et højere niveau, skal du gennemføre hele processen, der gælder for certificeringsniveauet.

Nogle IPMA-certificerede oplever, at de ikke kan blive recertificeret, fordi deres jobfunktion har ændret sig i de seneste 5 år. For at tilbyde større fleksibilitet ved recertificering, tilbyder IPMA nu nogle nye muligheder. Alle disse nyheder er implementeret i Danmark, og vi er klar til at recertificere kandidater efter disse.

 De nye muligheder, hvis du skal recertificeres

Vælg et lavere niveau

  • Hvis du i de seneste 5 år har arbejdet med ledelse af projekter, med en lavere kompleksitet end tidligere, kan du vælge at blive recertificeret på et lavere niveau. Hvis du f.eks. ikke længere mener, at du kan blive certificeret på niveau B, men mener, at du lever op til kravet om en certificering på niveau C, kan du vælge at blive recertificeret på niveau C. Du skal ikke gennemføre et komplet C-certificeringsforløb, men udelukkende gennemføre en recertificering og opdatere dit CV og din selvvurdering, med dine læringer fra de seneste 5 år.

Skift til Agile Leadership

  • Hvis du igennem de seneste år har arbejdet med agile udviklingsmetoder, og ønsker at få et certifikat på dine kompetencer, kan du som en del af recertificeringsprocessen, søge om at blive IPMA Agile Leadership certificeret. Indtil videre gælder denne mulighed kun for C-certificerede, men vi vil i løbet af 2020 implementere denne mulighed også for B-certificerede.

Skift domæne

  • På niveau A og B tilbydes den første certificering inden for tre domæner Projekt, Program og Portefølje. Du vælger hvilket af disse domæner, du vil certificeres på. Ved recertificering på niveau A og B er det nu muligt at skifte domæne. Hvis man f.eks. er certificeret på niveau B inden for projektdomænet (altså senior projektleder), og man i de seneste år har arbejdet med ledelse af komplekse programmer, kan man som en del af recertificeringsprocessen blive certificeret senior programleder.

 

Så hvis dit IPMA certifikat er ved at udløbe, så tilmeld dig enten re-certificering eller udfordr dig selv, med en certificering på et højere niveau.

Her kan du se datoer  og  priser for re-certificering på de forskellige niveauer.

Arbejder du agilt, så kan du nu også vælge den vej, og få bevis for dine agile kompetencer.

Du er også altid velkommen til at skrive til os på info@ipma.dk så skriver eller ringer vi hurtigt tilbage til dig.

 

 

 

 

 

Lene Larsen
Tidligere ansat hos Dansk Projektledelse.