Nyhed – IPMA agile certificering

//af

Nu kan du få IPMA certificeret dine agile projektlederkompetencer

IPMA har det seneste års tid arbejdet på at etablere endnu et nyt perspektiv af IPMA-certificeringen: Certificering af agile kompetencer.

Der er allerede gennemført et pilotprojekt af IPMA agile og IPMA er nu klar med det nye certificeringsprodukt. I Danmark har vi valgt at være med helt fra start, og vil være klar til at tilbyde IPMA agile certificering i sensommeren i år (2019).

Erfaringskrav

De erfaringskrav, der i dag stilles til en IPMA –kandidat, vil være de samme ved den nye agile certificering, Den certificeringsproces, der vil blive benyttet, er fuldstændig den samme, som vi kender i dag. IPMA agile vil bestå af følgende elementer: En introduktionssession, en skriftlig eksamen, en heldags planlægningsworkshop/eller case, samt et afsluttende interview med de to assessorer, som har behandlet certificeringskandidaten. Kompetencemæssigt er udgangspunktet de generiske kompetencer beskrevet i ”Kompetencer i projektledelse”, blot med særlig fokus på afledte agile kompetencer; herunder kendskab til agile ledelsesteorier og tilhørende mindset.

Et komplementerende certificeringsprodukt

Det er vigtigt at præcisere, at der er tale om et komplementerende certificeringsprodukt, og dermed et nyt tillægsprodukt til den eksisterende IPMA-C certificering. Formålet med den nye certificering er at tilbyde en certificering af samme høje kvalitet som vi kender i dag, til en gruppe af personer, som ikke i dag, kan se sig selv som kandidater til en IPMA Certificering.

  •  IPMA har udviklet en ny certificering for erfarne professionelle ledere, som har succes med at implementere forandringer gennem agile metoder og tilgange. Nøgleordet også for denne IPMA Certificering er individuelle kompetencer som har bevist deres anvendelighed
  • Den nye certificering er målrettet professionelle aktører, som gennem deres arbejder bidrager til at fremme generelle agile principper til anvendelse i flere domæner og på flere niveauer i organisationen.
  • Den nye certificering er for dem, som allerede har opbygget erfaring med agilitet og som ydermere har de personlige egenskaber, det kræver at gå forrest og teste nye principper i en konstant foranderlig verden.

Download denne artikel som pfd

Lene Larsen
Tidligere ansat hos Dansk Projektledelse.